Міністр не виключає обмеження експорту пшениці

Вівторок, 27 липня 2010, 19:51

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк не виключає, що уряду доведеться ввести квоту на експорт продовольчої пшениці після завершення жнив.

Про це він заявив на прес-конференції у Житомирі, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, жнива в Україні затрималися, і якщо раніше прогнозувалося зібрати 46 млн. тонн зерна, то тепер очікується 42 млн. тонн.

При цьому міністр відзначив, що є стурбованість з приводу проведення жнив в Одеській області, де вищий за норматив відсоток пророслого зерна.

Реклама:

"У той же час, коли почалися жнива в центральній частині України, стало зрозуміло, що вона дає високоякісне зерно. Хоча графік жнив змінився, вдалося все ж таки одержати достатньо багато високоякісного зерна. Також за хороших погодних умов можна буде зібрати якісний урожай кукурудзи, а це означає, що ніякої катастрофи з проведенням жнив у країні немає", - запевнив міністр.

Також він уточнив, що з урахуванням внутрішньої потреби споживання продовольчого зерна в Україні держава зможе експортувати близько 16-17 млн. тонн фуражного зерна, а виручка від цього може навіть перевищити торішню.

У цілому, зазначив Присяжнюк, якщо виникне така необхідність, то "уряд обов`язково контролюватиме експорт як фуражної, так і продовольчої пшениці і в разі потреби вводити квотування на експорт останньої".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!