Європа вірить у майбутнє України як транзитера газу

Вівторок, 27 липня 2010, 18:21

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер упевнений у майбутньому України як транзитера газу.

Про це він сказав на брифінгу в Одесі, повідомляє агентство "Українські новини".

"Україна є надійним сусідом і партнером у європейській енергетичній політиці от уже протягом багатьох десятиліть. Ми вважаємо також, що Україна як транзитна країна й у майбутньому матиме важливе транзитне значення для Європи", - сказав Еттінгер.

Єврокомісар висловив підтримку зусиль України з реформування ринку газу, зокрема схвалив прийняття Верховною радою закону про функціонування ринку природного газу.

Реклама:

Він також запевнив, що ЄС має намір брати активну участь у розвитку інфраструктури газового ринку України.

Еттінгер додав, що питання українського ринку газу, у тому числі транзитного потенціалу України, будуть обговорюватися із владою в ході його візиту до України 27-28 липня.

Як повідомлялося, Еттінгер прибув до України для зустрічей із владою 27 липня.

На цей день заплановано його зустріч із міністром палива й енергетики Юрієм Бойком, 28 липня - із прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

8 липня Верховна рада привела законодавство України в газовій сфері у відповідність до основних положень законодавства ЄС, що регулює відносини на газовому ринку, зокрема передбаченим директивою ЄС №2003/55 від 26 червня 2003 року.

Розробка й прийняття цього законопроекту була одним із зобов'язань України, передбачених у спільній заяві України і ЄС з модернізації газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!