Збанкрутувала компанія, яка виміняла дачу для Януковича

Понеділок, 26 липня 2010, 16:03

Господарський суд Києва визнав банкрутом компанію "Медінвесттрейд", яка в 2007 році стала відома завдяки участі у схемі з виведення з державної власності майна комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" (інша назва - резиденція "Межигір'я").

Про це пише газета "Дело".

Влітку 2007 року уряд на чолі з тодішнім прем'єр-міністром Віктором Януковичем передав комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" до статутного фонду держкомпанії "Надра України".

У свою чергу національна компанія у вересні того ж року уклала договір обміну з фірмою "Медінвесттрейд".

Реклама:

Обмін полягав у тому, що держава віддає приватній фірмі комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", а натомість отримує дві нежилі будівлі в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій фірмі "Танталіт", яка володіє комплексом досьогодні.

Судовий позов про банкрутство "Медінвесттрейда" на початку червня 2010 року подала компанія "Ель ЛТД".

Згідно з даними відкритих джерел, фірма "Ель ЛТД" зареєстрована в Кіровоградській області і займається деревообробкою, розпилюванням, струганням деревини.

Господарський суд вивчив подані документи і визнав, що фірма "Медінвесттрейд" заборгувала компанії "Ель ЛТД" 565 тис. гривень і не в змозі повернути цю суму.

Окрім іншого, суд встановив, що за адресою своєї реєстрації фірма "Медінвесттрейд" вже не перебуває.

Суд вважає ці факти достатніми для початку ліквідаційної процедури. Арбітражним керуючим призначений Сергій Кіцула.

Як відомо, на території резиденції "Межигір'я", загальна площа якої становить 136 га (село Нові Петрівці під Києвом), нині проживає президент Віктор Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: