Українцям готують пільгові автокредити

П'ятниця, 23 липня 2010, 13:04

Міністерство промислової політики звернулося до Мінфіну із пропозицією при формуванні державного бюджету на 2011 рік передбачити 800 млн. гривень для зниження кредитних ставок для громадян, які купують вироблені в Україні автомобілі.

Про це заявив глава прес-служби Мінпромполітики Сергій Гончаров, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, за словами Гончарова, за рахунок цих коштів буде збільшено статутний капітал "Ощадбанку".

"Ці кошти повинні піти на зниження кредитних ставок для тих громадян, які збираються купити вироблені в Україні легкові автомобілі. У тому випадку, якщо їх вартість не перевищує 120 тис. знижка, знижка становитиме 50% від рівня облікової ставки Нацбанку. При покупці більш дорогого автомобіля кредитна ставка буде зменшена на чверть", - відзначив Гончаров.

Реклама:

Також у міністерстві пропонують ввести 50% знижку від рівня облікової ставки НБУ перевізникам при купівлі вітчизняних автобусів.

Отримати пільговий кредит зможе будь-який громадянин, який звернувся до Ощадбанку.

Як повідомлялося, цьому тижня Міністерство промислової політики звернулося до Кабінету міністрів із пропозицією про фінансову підтримку фізосіб при купівлі автомобілів, вироблених в Україні, а також про надання пріоритетів вітчизняній продукції при проведенні тендерів міністерствами.

Крім того, для підтримки діяльності автопрому на зовнішніх ринках, Мінпромполітики разом з Мінекономіки підготували законопроект "Про стимулювання експорту вітчизняної продукції", який перебуває на розгляді в Кабміні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!