Азаров розповів, як всі легко отримають субсидії

Вівторок, 20 липня 2010, 16:58

Прем'єр Микола Азаров запевняє, що кожна нестандартна ситуація, пов'язана з наданням субсидій вирішуватиметься на користь громадян.

Про це він заявив в ефірі програми "Іспит для влади" на Першому національному телеканалі, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд прийняв рішення, що Пенсійний фонд та Міністерство праці і соціальної політики в усіх спірних ситуаціях мають право приймати рішення про призначення субсидій", - зазначив Азаров.

Він зазначив, що Кабінет Міністрів зробив все можливе для посилення соціального захисту населення.

Реклама:

Так, згідно з рішенням уряду, працездатним громадянам України, які сплачують за комунальні послуги більше 15% щомісячного доходу та непрацездатним, які на ці потреби витрачають більше 10% свого сукупного доходу, надаватимуться субсидії.

Тобто тепер малозабезпечені сім'ї сплачуватимуть за комунальні послуги навіть менше, ніж раніше, запевнив Азаров.

"Оскільки тарифи диференційовані, то заможні люди повинні взяти на себе основний тягар сплати за житлово-комунальні послуги. А пенсіонери взагалі не відчують на собі зміну тарифів", - заявив він.

"Введений заявний принцип призначення субсидій. Субсидія пенсіонерам нараховуватиметься відділеннями Пенсійного фонду, а працюючим громадянам буде відправлено повідомлення про можливість отримання субсидії з прикріпленими зразками заяви та декларації про доходи ", -додав він.

Прем'єр-міністр також запевнив, що держава має необхідні кошти на допомогу соціально незахищеним верствам населення при оплаті житлово-комунальних послуг.

Також він підкреслив, що адресна державна допомога на оплату комунальних послуг обумовлена окремим пунктом меморандуму з МВФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: