Тарута пішов у наномедицину

П'ятниця, 16 липня 2010, 15:48

Бізнесмен Сергій Тарута у співробітництві з Національною академією наук створив компанію "НаноМедТех" для виробництва наночасток металів як компонентів медичних препаратів.

Про це він заявив під час презентації компанії, повідомляє агентство "Українські наовини".

Нове підприємство буде займатися промисловим виробництвом наночасток металів, оксидів металів та інших матеріалів за методом електронно-променевого осадження у вакуумі.

Ця технологія розроблена в Інституті електрозварювання імені Євгена Патона академіками Борисом Патоном і Борисом Мовчаном.

Реклама:

Продукція компанії буде використана для виробництва медичних і ветеринарних препаратів, а також для застосування в сільському господарстві.

За словами Тарути, на сьогодні інвестиції в компанію становили понад 1 млн. доларів, а в майбутньому досягнуть десятків мільйонів доларів.

Зараз компанія займається розробкою установки для синтезу наночасток, яку планується ввести в експлуатацію до грудня.

У майбутньому "НаноМедТех" планує виробляти засоби захисту рослин і передпосівної обробки насіння, мікродобрива та регулятори росту.

Крім того, компанія займеться виробництвом дезінфекантів і санітарно-гігієнічних засобів на основі нових технологій.

За допомогою вироблених наночасток будуть удосконалені антибіотики і пробіотики, а також антибактеріальні, противірусні та протизапальні препарати.

Генеральним директором товариства з обмеженою відповідальністю "НаноМедТех" є Ігор Парнета.

За оцінками міжнародної маркетингової компанії RNCOS, в 2009 році обсяг світового ринку нанотехнологій становив 600 млн. доларів, а до 2014 прогнозується зростання до 1,6 трлн. доларів.

Нанотехнології - технології виробництва та застосування продуктів із заданою атомною структурою шляхом контрольованого маніпулювання окремими атомами та молекулами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: