Україна відмовилася захищати свій ринок від країн СНД?

П'ятниця, 16 липня 2010, 13:47

Країни СНД, крім Азербайджану, Туркменістану та Узбекистану домовилися про скасування майже всіх імпортних мит і фіксацій рівня експортних мит у торгівлі між собою.

Про це повідомив директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку Росії Максим Медвєдков, пише агентство РИА Новости.

У домовленість, окрім країн Митного союзу, вступлять Україна, Вірменія, Киргизія, Молдавія, і Таджикистан.

"Це максимальне і практично повне скасування імпортних мит. Ми в принципі домовилися", - сказав Медвєдков.

Реклама:

Для України в першу чергу важливо, щоб Росія не встановлювала загороджувальні мита для українських сільськогосподарських товарів.

Що стосується традиційних російських статей експорту - нафти та газу, то експортні мита після вступу в силу Договору російська влада підвищувати не повинна.

"За експортними митами - ми хочемо зафіксувати їх на тому рівні, на якому вони зараз знаходяться. Зрозуміло, що Росія не може скасувати мита на нафту, нафтопродукти і газ. Переговорна логіка полягає в тому, щоб як мінімум не розширювати діючі мита", - пояснив Медведков.

Товарообіг між Росією і Україною за перші чотири місяці 2010 року збільшився у два рази, країни виходять на докризовий рівень за цим показником.

"У 2009 році у нас звалився товарообіг з 40 млрд. доларів до 22, а в 2010 році, за перші чотири місяці 2010 року, він збільшився у два рази", - відзначив прем'єр-міністр Росії Володимир Путіна на недавній зустрічі з українським прем'єром Миколою Азаровим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: