"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-адміністратору Родовід Банку продовжили термін арешту

Середа, 14 липня 2010, 15:24

Печерський суд продовжив термін утримання під арештом колишнього адміністратора Родовід Банку Сергія Щербини до 13 вересня 2010 року.

Генеральна прокуратура через суд добилася продовження арешту Щербини, щоб завершити досудове слідство у кримінальній справі проти нього, пише газета "Дело".

У документах, наданих прокуратурою до суду, вказано, що для завершення розслідування потрібно ще провести 30 судових комп'ютерно-технічних, 3 судово-почеркознавчих та низку інших експертиз.

Як повідомлялося, у середині травня 2010 року слідчі правоохоронних органів пред'явили Щербині звинувачення в розтраті банківського майна, після чого він був затриманий і поміщений в слідчий ізолятор СБУ.

Реклама:

Правоохоронні органи інкримінують Щербині розтрати в особливо великих розмірах за ч.2 ст.28 та ч.5 ст.191 Кримінального кодексу на загальну суму 40 млн. гривень.

З них 16 млн. гривень були перераховані Родовід Банком в якості орендної плати за приміщення за адресою: провулок Рильського, 4 (центр Києва, біля Софійського собору).

Ще 24 млн. гривень банк направив на внутрішні ремонтні роботи в будинку за цією адресою.

У цьому адміністративному будинку фінансова установа планувала розмістити свій центральний офіс, однак досі не переїхала на нове місце.

Таким чином, банк заплатив за оренду, якої насправді не було, вважають у слідчому управлінні Служби безпеки.

Підрядником, який отримав 24 млн. гривень на "фіктивний ремонт" є фірма "АК Інжиніринг".

Крім того, на думку правоохоронних органів, тимчасовий адміністратор взагалі не мав права ставити свій підпис під документами про перерахування коштів.

Операції проводилися після націоналізації Родовід Банку, яка відбулася восени 2009 року, а за даними Нацбанку, він не погоджував таких витрат у плані фінансового оздоровлення комерційної установи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!