Рада продовжує захищати будівельників від інвесторів

Вівторок, 13 липня 2010, 12:58

Рада прийняла в першому читанні проект закону про зміни до антикризового законодавства у сфері будівництва та забезпечення житлом населення.

Закон регламентує продовження терміну державної підтримки галузі з 1 січня 2012 до 1 січня 2013 року.

Зокрема, в пояснювальній записці до закону зазначається, що швидко подолати кризу у будівельній галузі, зокрема, у сфері будівництва доступного житла, не вдалося, "а відтак, припинення дії низки норм закону може кардинально змінити існуючу позитивну тенденцію у цій сфері".

Як відомо, документ встановлює заборону на розірвання фізичними та юридичними особами будь-яких договорів, результатом яких є передача забудовниками завершеного об'єкта або частини об'єкта житлового будівництва за умови, що за такими договорами здійснено оплату 100% вартості об'єкта або частини об'єкта житлового будівництва .

Реклама:

Щоправда, таке розірвання може здійснюватися за згодою сторін.

При цьому визначено, що ця заборона не застосовується, якщо визначений термін прийняття в експлуатацію об'єкта будівництва переноситься більше ніж на 18 місяців.

У законопроекті пропонується подовжити термін дії такої заборони до 1 січня 2013 року та визначити, що ця заборона не застосовується, якщо визначений термін прийняття в експлуатацію об'єкта будівництва переноситься більше ніж на 30 місяців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!