Тимошенко: Хорошковський привів до СБУ "горілчаний" кримінал

Понеділок, 12 липня 2010, 16:08

Лідер БЮТу Юлія Тимошенко стверджує, що голова СБУ Валерій Хорошковський раніше очолював "тіньовий" бізнес з виробництва горілки.

Про це вона заявила на виході з Печерського суду, який визначає запобіжний захід для екс-заступника голови НАК "Нафтогаз" Ігора Діденка.

"Вся верхівка Служби безпеки України якраз прийшла з горілчаного бізнесу. Я думаю, що Україна отримала ту Службу безпеки, яку власне, запропонував їй Янукович - всі з кримінальним минулим або з кримінальним сьогоденням. І тому вони так натхненно розправляються з чесними людьми", - заявила вона.

За ії словами, голова СБУ Хорошковський, за дорученням Януковича, "на кшталт 37 року, проводить усі силові процедури".

Реклама:

Тимошенко в чергове наголосила, що Діденко чесно виконував свої обов'язки  

"Я думаю, що для всіх стало очевидним, що зміна запобіжного заходу на арешт під собою немає ніяких підстав. Людина чесно виконувала свої зобов'язання, ходила давала всі покази", - підкреслила екс-прем'єр.

"Просто його покази (Діденка - ЕП) нікому не потрібні й все, що зараз відбувається - це тільки заради того, щоб легалізувати забирання у держави 4-5 мільярдів доларів на тіньову кампанію RosUkrEnergo, за якою стоїть Янукович, Бойко -  міністр плива та енергетики, Фірташ - "права рука" Януковича і Льовочкін - керівник його адміністраці", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: