АМКУ покарає банки, які нав'язують позичальникам страховиків

Понеділок, 12 липня 2010, 15:01

Антимонопольний комітет (АМКУ) розпочне розгляд справ про порушення банками конкурентного законодавства у випадку, якщо будуть продовжувати надходити скарги щодо нав'язування позичальникам конкретних страхових компаній.

Про це ідеться в офіційному зверненні голови комітету Олексія Костусєва, направленому керівникам Райффайзен Банку Аваль, ОТП Банку , УкрСиббанку, ПриватБанку та Укрсоцбанку, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Банківські установи повинні на конкурентних засадах співпрацювати зі страховими компаніями в частині споживчого кредитування, не допускати необгрунтованих відмов позичальникам в укладенні договорів із страховиками, яких вони обрали самостійно", - зазначено у зверненні.

"Вважаю за необхідне попередити, що у разі надходження до Антимонопольного комітету хоча б однієї письмової скарги, яка буде свідчити про продовження практики нав'язування споживачам певних страхових компаній, проти цього банку буде порушено справу", - наголосив Костусєв.

Реклама:

За його словами, якщо порочна практика не буде припинена, то за результатами розгляду Комітетом справи про порушення конкурентного законодавства до банків можуть бути застосовані штрафні санкції до 10% річного доходу.

"І кому, як не керівникам банків, відомо, що ідеться про мільйони гривень. Настав час покласти край нав'язуванню страховиків позичальникам, і це - наша принципова позиція", - підкреслив Костусєв.

Як повідомлялося, 29 квітня АМКУ рекомендував ПАТ КБ "ПриватБанк", ЗАТ "Райффайзен Банк Аваль", АКБ "Укрсоцбанк", ЗАТ "ОТП Банк" і ЗАТ "УкрСиббанк" проводити прозорий відбір компаній, які будуть страхувати позичальників при укладанні кредитних договорів з банками.

Всі ці банківські установи офіційно повідомили про готовність виконати отримані вимоги, однак комітет продовжує отримувати скарги споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!