"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абонентам мобільного зв’язку дозволили "мігрувати" зі збереженням номера

Четвер, 1 липня 2010, 13:33

Верховна рада ухвалила закон № 3420 "Про внесення змін до закону "Про телекомунікації" щодо збільшення переліку послуг.

Відповідний документ підтримали 329 депутатів.

Згідно з документом, чинний закон доповнюється спеціальними термінами ("абонентський номер", "перенесення абонентського номеру", "персональний номер", "роумінг національний").

Зокрема, відповідно до закону, "абонентський номер" - сукупність цифрових знаків для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі.

Реклама:

"Перенесення абонентського номера" - телекомунікаційна послуга, яка надається абоненту за його заявою і полягає у збереженні за абонентом наданого йому оператором телекомунікацій абонентського номера з метою використання цього номера для отримання телекомунікаційних послуг у мережі іншого оператора телекомунікацій, котрий надає телекомунікаційні послуги на території України.

"Персональний номер" - абонентський номер, який присвоюється зареєстрованому абоненту за його заявою у порядку, встановленому НКРЗ, централізовано адмініструється і може використовуватися цим абонентом для отримання відповідно до договору телекомунікаційних послуг незалежно від географічного регіону України і типу цих послуг.

"Роумінг національний" - телекомунікаційна послуга, яка забезпечує можливість абонентам одного оператора телекомунікацій, котрий надає послуги рухомого (мобільного) зв'язку на території України, отримувати телекомунікаційні послуги в телекомунікаційній мережі іншого оператора (операторів) в межах України.

Законом встановлюється, що абонент, який отримує телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі, може зареєструватися у оператора, надавши йому персональні дані відповідно до закону в порядку, встановленому НКРЗ.

Окрім того, оператори телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв'язку на території України, за умови укладення відповідної письмової угоди між собою зобов'язані надавати можливість абонентам отримувати послугу національного роумінгу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!