Росія впустила українську птицю

Четвер, 1 липня 2010, 10:31

Россільгоспнагляд з 1 липня 2010 року знімає майже п'ятирічні обмеження на ввезення до Росії з України продукції тваринництва, перш за все, м'яса птиці.

Але право на експорт своєї продукції в РФ будуть мати тільки українські підприємства, включені в список постачальників, зазначає агентство "Интерфакс" із посиланням на керівника відомства Сергія Данкверта.

"Тільки атестовані російської службою підприємства, які виконують наші вимоги, зможуть експортувати як сиру, так і готову продукцію до Росії", - заявив він.

За його словами, "останні інспекції, проведені в Україні, показують, що далеко не всі підприємства готові виконувати російські вимоги".

Реклама:

Причина, зокрема, в тому, що Україна гармонізує свої правила з європейськими, "а вони відрізняються від російських".

У результаті право на постачання готових м'ясних продуктів до Росії з 1 липня 2010 року отримало лише донецьке ТОВ "Елітекс".

М'ясо птиці і сирі птахопродукти зможуть відправляти в Росію два підприємства - птахофабрика "Снятинська нова" (Снятин, Івано-Франківська область) і Миронівська птахофабрика (Черкаська область).

Обмеження на ввезення продукції тваринництва з України, в тому числі і м'яса птиці, були введені в кінці 2005 - на початку 2006 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: