У Азарова досі не "вирахували" нового власника ММК Ілліча

Середа, 9 червня 2010, 19:19

У Міністерства промислової політики немає підстав не вірити версії керівництва ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" і особистим заявам його генерального директора Володимира Бойка з приводу зміни власника підприємства.

Про це заявив заступник міністра промислової політики Сергій Біленький на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу в Дніпропетровську, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, керівництво комбінату визнає "невеликі юридичні прорахунки, якими скористався несумлінний брокер".

"Доки у нас немає підстав не вірити цій інформації. Керівництво підприємства нормально з нами співпрацює в цьому плані, йде з нами на контакт. Проте нині навіть керівництво підприємства не знає, кому юридично належить підприємство у зв'язку з останніми подіями. Це питання сьогодні на особистому контролі і у президента, і у прем'єр-міністра. Відповідні компетентні органи активно розбираються, що ж насправді сталося", - сказав Біленький.

Реклама:

Як повідомив заступник міністра, за офіційною інформацією Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку дводенної давнини, акції ЗАТ "Ілліч Сталь" належали в рівних частках по 24,99% чотирьом кіпрським офшорним компаніям.

"Кому належать ці компанії, ніхто поки що відповісти не може", - сказав Біленький.

За його словами, Кабінет міністрів і Мінпромполітики за умови, що вся інформація, яку "ми одержуємо від ММК імені Ілліча відповідає дійсності, допомагатимуть комбінату всіма засобами повернути стан речей, коли трудовий колектив володів акціями".

При цьому Біленький відзначив, що зробити це буде нелегко.

"Повоювати доведеться. Скільки на це піде часу і з приводу результатів поки що ніхто прогнозувати не може", - резюмував заступник міністра.

Як повідомлялося, 26 травня представник кіпрської компанії "Формігос Холдинг Лтд." Борис Подольський заявив, що 90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" були придбані на користь російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також декілька інших викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК імені Ілліча.

Разом з тим, генеральний директор ММК імені Ілліча Володимир Бойко спростовував інформацію про продаж підприємства, заявляючи про рейдерську атаку на меткомбінат.

3 червня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Комісія з питань боротьби з рейдерством найближчим часом вивчить ситуацію на ММК імені Ілліча.

Прем'єр наголосив, що відповідне доручення було дане президентом Віктором Януковичем.

ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших українських металургійних підприємств.

Комбінат є підприємством повного циклу. Спеціалізується на виробництві тонкого і товстого конструкційного листа, безшовних труб, балонів.

ВАТ "ММК імені Ілліча" - колективне підприємство. Власником контрольного пакета акцій ВАТ (більш як 90%) є ЗАТ "Ілліч-Сталь". У свою чергу, засновником ЗАТ є організація орендарів підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: