"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підвищення пенсійного віку торкнеться не усіх українців?

Середа, 9 червня 2010, 15:05

Підвищення пенсійного віку стосуватиметься лише осіб віком до 35 років.

Про це він заявив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага на прес-конференції у Кабінеті міністрів у середу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Підвищення пенсійного віку буде стосуватися виключно тих, кому буде менше 35 років. Усім, кому буде більше, пенсійний вік залишатиметься на цьому рівні", - сказав Надрага.

Міністр наголосив, що підвищення пенсійного віку відбуватиметься лише за умови введення другої системи пенсійного забезпечення через накопичувальні фонди.

Реклама:

"Для того, щоб людина отримала віддачу від другого накопичувального рівня, вона повинна відпрацювати певний термін. Ось цей термін, за розрахунками фахівців і є 30 років", - пояснив він.

За словами Надраги, запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення фінансуватиметься з державного бюджету.

"Планується збільшення (пенсійного віку) до 65 років для тих, хто увійде у другу накопичувальну систему. Йдеться про те, що буде вводитися накопичувальна система пенсійного забезпечення, а вона запроваджуватиметься після того, як держава введе певні, у тому числі і бюджетні витрати у своій програмі дій", - додав міністр.

Надрага виключив можливість збільшення пенсійного віку у 2010 році.

"Щонайменше Бюджетний кодекс 2010 року вже цю тему відпрацював, тому це може бути чи на 2011, чи на 2012 рік", - наголосив він.

Міністр повідомив, що уряд розглядає можливість збільшення пенсійного віку для жінок протягом 10-15 років.

"Ніяких змін за принципом "сьогодні прийняли рішення, а з понеділка додали всім п`ять років" не відбудеться. Тобто, це буде поступова зміна. Можливо, це буде з 1 січня 2012 року. Тоді це стосуватиметься тих людей, яким до 1 січня 2012 року буде менше 35 років", - підкреслив Надрага.

Водночас, за його словами, точні терміни проведення пенсійної реформи будуть визначені "дорожньою картою" соціальних реформ, яку планується розробити у розвиток ініційованої президентом Віктором Януковичем програми соціально-економічних реформ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: