Мінпромполітики хоче поетапної інтеграції авіапромів України і Росії

Середа, 9 червня 2010, 13:01

Інтеграція авіапромислових комплексів України і Росії повинна проходити поетапно.

Таку думку висловив міністр промислової політики Дмитро Колесников в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що цей процес повинен проходити поетапно. Основні етапи: з пайовою участю 50/50 створення спільного підприємства між ДАК "Антонов" і "ОАК" з функціями керуючої структури для формування спільної політики закупівель, координації логістики, маркетингу, продажів, кооперації виробництва, участі в розробці нових літаків, у тому числі для нових замовників", - сказав він.

Водночас, міністр зауважив, що передача сторонами будь-яких матеріальних або нематеріальних активів до статутного капіталу СП "не передбачена, і це принциповий момент".

Реклама:

Наступним етапом, за словами Колесникова, є розробка і уніфікація нормативної бази, формування спільної інвестиційної політики.

"І тільки після цього ми розглядаємо можливість створення господарського товариства на паритетних (50/50) і взаємовигідних умовах. Нині наші пропозиції щодо інтеграції перебувають на розгляді російської сторони. Зрозуміло, що це процес "не одного дня", тому говорити про якісь терміни, передчасно", - відзначив він.

Як повідомив Колесников, за підсумками проведення в квітні подкомісіі з питань промислової політики українсько-російської міждержавної комісії, сторонами досягнуто домовленості про створення до 1 червня робочої групи з питань інтеграції ДАК "Антонов" і ВАТ "ОАК".

"З українського боку робочу групу очолив мій заступник і голова агентства з питань ОПК Костянтин Кучер, з російського, як передбачається, її очолить заступник міністра промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров. Днями, 4 червня, в Москві пройшла їхня робоча зустріч, в рамках якої обговорювалися практичні кроки співпраці між Україною і РФ в авіа-та суднобудуванні", - повідомив міністр.

За його словами, планується, що 10 червня до Києва прибуде група російських експертів для обговорення нормативних аспектів інтеграції, а 20 червня заплановано проведення в Москві спільного засідання робочих груп.

Також, згідно з домовленістю, до листопада робоча група повинна представити модель інтеграції для проведення на постійній основі узгодженої маркетингової політики в галузі авіаційної техніки на ринках СНД і далекого зарубіжжя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: