"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Представники МВФ уже у Києві

Середа, 9 червня 2010, 12:41

У середу до Києва прибули заступник директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Пол Томсен і керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу представництва МВФ в Україні.

Основна мета візиту - зустріч з найвищими посадовцями країни для обговорення подальшої співпраці України і МВФ.

За словами віце-прем`єра Сергія Тігіпка, представники МВФ у вівторок матимуть зустріч з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

"Сьогодні у нас пройде перша зустріч разом з прем'єр-міністром. Будуть обговорюватися два питання: програма модернізації економіки, яку запропонував президент, і будемо обговорювати наша співпраця з МВФ", - сказав він.

Тігіпко знову відзначив, що він упевнений у досягненні нових домовленостей з МВФ.

"Практично вся текстова частина програми (співпраці) узгоджена. Зараз ми ведемо переговори тільки щодо тих розрахунків, які розраховуються разом із МВФ", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, яка передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. доларів на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується.

27 травня джерело в Україні, детально інформоване про хід переговорів з МВФ, повідомило, що є велика ймовірність того, що МВФ може відмовити Україні на початку реалізації нової програми співпраці найближчим часом.

2 червня віце-прем`єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що текст нового меморандуму для продовження співпраці з МВФ вже практично узгоджений.

При цьому він зазначив, що розмір кредиту, який Україна планує одержати від МВФ, остаточно не визначений.

"Виходячи з того, що було під час обговорення, я припускаю, що сума може бути від 12 до 19 млрд. доларів. Але остаточне рішення може прийняти тільки рада директорів МВФ", - додав він.

Відповідно до держбюджету, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ 2 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!