"Економічна правда" оцінила виплати автостраховиків

Вівторок, 8 червня 2010, 12:55 -

"Економічна правда" презентує рейтинг автостраховиків на основі фінансового аналізу діяльності страхових компаній протягом 2009 року. Збір інформації відбувався шляхом анкетування.

У рейтингу представлені 20 найбільш відкритих компаній ринку автострахування, які, на відміну від менш прозорих конкурентів, не бояться представити інформацію про свій фінансовий стан широкому загалу.

Рейтинг "Економічної правди" базується не стільки на порівнянні вартості продуктів, скільки на показниках фінансової стійкості та бізнес-активності найбільших інформаційно відкритих страховиків.

Особлива увага звертається на рівень виплат, ліквідність, динаміку капіталу, походження акціонерів.

Реклама:

До переліку показників, які використовувалися у попередньому рейтингу, було додано фактор незалежності від перестрахування, оскільки занадто висока частка премій, переданих перестраховикам, зазвичай спостерігається у схемних та кептивних компаніях, що мають мало спільного з класичним страхуванням.

Страхові компанії, представлені у рейтингу "Економічної правди", протягом 2009 року виплатили понад 1,8 млрд. гривень власникам полісів ОСЦПВ та авто-каско, що складає близько 70% ринку класичного автострахування.

Варто відзначити, що загальний рівень надійності страхових компаній суттєво підвищився порівняно з минулим піврічним рейтингом: скоротився розрив між лідерами та аутсайдерами, відсутні страховики з категорією D (рівень надійності - "поганий").

Найвищі бали у рейтингу здобули лідер минулого рейтингу "Альфа-страхування" (рівень - "надійний"), "Європейський страховий альянс", "Українська страхова група", "АХА-страхування" та "Альфа-гарант" (рівень надійності - "стабільний").

Загалом рівень надійності "стабільний" мають 16 з 20 представлених у рейтингу компаній.

Водночас, фірми "Інвестсервіс" та "Іллічівське" увійшли до групи С (рівень надійності "задовільний"), оскільки мали дещо гірші порівняно з конкурентами показники ліквідності, ризикованості діяльності, рівня виплат та іноземної підтримки.

З детальними результатами рейтингування можна ознайомитися у статті "Рейтинг платоспроможності автостраховиків" на "Економічній правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: