На верфі Новинського змінився керівник

Вівторок, 8 червня 2010, 12:35

Наглядова рада Державної акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ) на засіданні в понеділок призначила генеральним директором заводу Валерія Калашникова замість Дмитра Мордовенка, який очолював підприємство з квітня 2009 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу "Смарт- холдингу", який володіє ЧСЗ.

"На ЧСЗ розпочався новий етап, і нині підприємству необхідний керівник з гарним галузевим досвідом. Це важливо для реалізації відповідальних замовлень, в тому числі держзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет", - наведені в повідомленні слова першого заступника гендиректора компанії з розвитку і управління активами Олексія Тимофєєва.

Видання нагадує, що Калашніков з 2009 року і до останнього призначення працював директором з виробництва ЧСЗ, з лютого 2010 року - за сумісництвом виконавчим директором.

Реклама:

До приходу на ЧСЗ протягом 19 років пропрацював на ДП "Суднобудівний завод імені 61 Комунара", де пройшов шлях від помічника будівельника до директора із виробництва - головного інженера.

Має профільну освіту: у 1989 році закінчив Миколаївський кораблебудівний інститут за фахом інженера-кораблебудівника.

ДАХК "ЧСЗ" - одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належить ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" (ХСЗ), який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ "Судмашпром" на умовах узгодженого з Фондом держмайна України та Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу.

Нині ХСЗ і ЧСЗ входять до складу суднобудівного субхолдинг "Смарт-холдинг", підконтрольного російському бізнесменові Вадиму Новинському.

В "Судмашпромі" рішенням суду відкрита ліквідаційна процедура.

У грудні 2009 року Міністерство оборони і ДАХК "ЧСЗ" за підсумками тендеру, проведеного військовим відомством, підписали контракт на виконання державного оборонного замовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни.

ЧСЗ планує здійснити закладку першого, головного корабля із серії "корветів", у червні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: