НБУ ЗНИЗИВ ОБЛІКОВУ СТАВКУ ДО 9,5%

Вівторок, 8 червня 2010, 11:38

Національний банк з 8 червня знизив облікову ставку до 9,5% річних з 10,25% річних.

Про це йдеться в повідомленні НБУ у вівторок.

Регулятором прийнято відповідну постанову від 7 червня 2010 року, яка передбачає зниження ставки і оперативне реагування на зміни на грошово-кредитному ринку через установлення на відповідному рівні процентних ставок за активними та пасивними операціями.

"Починаючи з лютого 2010 року триває тенденція до зменшення інфляційного тиску, яка проявляється у постійному зменшенні індексу споживчих цін як у розрахунку до попереднього місяця, так і в річному обчисленні", - пояснюють свій крок представники Нацбанку в повідомленні.

Реклама:

В ньому також зазначається,  що у травні другий місяць поспіль була зафіксована дефляція споживних цін.

"Покращення макроекономічної ситуації та заходи, які були вжиті Національним банком України для стабілізації грошової одиниці, мали позитивний вплив на стан грошово-кредитної сфери", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, починаючи з другої половини лютого 2010 року на міжбанківському ринку спостерігалося збільшення пропозиції іноземної валюти.

Це, у свою чергу, сприяло зміцненню гривні й дало змогу регулятору відновити операції з купівлі іноземної валюти, підкреслюють в НБУ.

Як відомо, попередня ставка діяла з 12 серпня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: