"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко буде відстоювати право на комбінат в суді

Понеділок, 7 червня 2010, 10:24

ЗАТ "Ілліч-Сталь" і ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" мають намір у судовому порядку доводити неправомірність угоди із продажу акцій ЗАТ.

Про це повідомив гендиректор меткомбінату Володимир Бойко в ході зустрічей з трудовим колективом підприємства, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на цей час юридичні служби меткомбінату підготували низку позовів в різні судові інстанції для скасування угод з акціями ЗАТ.

"Ми готуємо позови і будемо боротися, щоб все відновити і повернути все на місце. Я впевнений, що ми прорвемося", - сказав Бойко.

Реклама:

Він заявив, що раніше планувалося близько половини акцій комбінату передати громаді орендарів (50%) і менеджменту підприємства (50%), але через брак коштів на здійснення цієї операції - потрібно було перерахувати державі 50 млн. грн. у вигляді податків - процес переоформлення акцій був припинений.

Цим скористався реєстратор і продав акції ЗАТ, запевнив Бойко.

Він підкреслив, що розраховує на позитивне вирішення ситуації.

У той же час, він ще раз відзначив, що меткомбінату доведеться йти на об'єднання з іншими компаніями з метою забезпечення стабільної роботи.

"У будь-якому варіанті з кимось доведеться об'єднуватися - самі ми не виживемо. У мене не вийшло, щоб був свій коксохім, свій ГЗК, своя руда. Але зараз потрібно відстояти комбінат", - підсумував гендиректор.

Прес-центр повідомляв, що 15 червня поточного року відбудеться сесія міськради Маріуполя, на якій буде розглянуто ситуація навколо ММК ім. Ілліча.

Як відомо, президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі та СБУ розібратися в ситуації, що склалася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: