У Азарова хочуть будувати вертольоти

П'ятниця, 4 червня 2010, 21:07

Уряд має намір розглянути питання про створення в Україні вертольотобудування.

Про це заявив перший віце-прем`єр Андрій Клюєв на прес-конференції в Запоріжжі, відповідаючи на питання про його готовність підтримати держпрограму, яка передбачає створення в Україні власних вертольотів, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, це "дуже цікава тема, і вона стоятиме на порядку денному".

"У нас є практичні можливості для того, щоб виробляти цю продукцію, є свої нові двигуни, показники яких на 25% перевищують показники тих, що існують у світі, і є всі необхідні комплектуючі. Через 2 тижні я проводитиму окрему нараду з питань авіабудування на "Авіанті", де буде розглянуто і це питання", - зазначив Клюєв.

Реклама:

Агентство нагадує. що під час робочої поїздки до Запорізької області у п'ятницю Клюєв відвідав ВАТ "Мотор Січ", голова ради директорів якого В'ячеслав Богуслаєв ініціював створення в Україні вітчизняного вертольотобудування.

За словами Богуслаєва, ухвалення держпрограми з вертольотобудування в Україні дасть додатково 10 тис. робочих місць.

У створенні українських вертольотів, за його словами, буде задіяно близько 30 підприємств, зокрема й низка таких, які сьогодні "лежать" і завдяки цій програмі зможуть почати працювати.

Крім того, Україна одержить свій власний вертолітний парк як для ВПК, так і для цивільних потреб - МНС, медицини, лісників тощо.

Як відомо, "Мотор Січ" є найбільшим в СНД виробником авіа- та вертольотних двигунів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: