"Люди з МВФ" приїдуть до Києва 9 червня

П'ятниця, 4 червня 2010, 13:59

Заступник директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Пол Томсен і керівник місії МВФ Танос Арванітіс прибудуть до України 9 червня

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

"9 червня Київ відвідає Пол Томсен, заступник директора Європейського департаменту МВФ, і Танос Арванітіс, керівник місії МВФ, для того, щоб зустрітися з вищими посадовими особами країни з метою обговорення економічної політики, підтримку якої міг би надати фонд у рамках програми співпраці", - сказав Альєр.

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by. За програмою було виділено три транші на загальну суму майже 11 млрд. доларів.

Реклама:

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення огляду.

Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років 19-20 млрд. доларів у рамках нової програми співпраці.

Відповідно до державного бюджету в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ 2 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!