Янукович не бачить "зазіхання" Росії на українські підприємства

П'ятниця, 4 червня 2010, 13:43

Ніякого "зазіхання" російського бізнесу на активи в Україні наразі не існує.

Про це заявив президент Віктор Янукович на прес-конференції в "Українському домі" у п'ятницю, відповідаючи на питання журналіста.

"Ми вивчаємо цю ситуацію. Сьогодні мова іде про те, що проданий пакет акцій компанії "Індустріальний союз Донбасу". Наскільки мені відомо, цей контракт був підписаний ще рік тому - при уряді Юлії Тимошенко... Ніяких воєнних дій там не було - власники продали свій пакет російській компанії, і вони живуть в Україні", - наголосив він.

"А більше інформації я не знаю, щоб хтось посягав на чиюсь власність", - додав Янукович.

Реклама:

Також глава держави пригадав, що "по Запоріжжю (мається на увазі "Запоріжсталь". - ЕП) іде процес, і ця справа в судах".

"Іде процес такий спірний між двома українськими компаніями по пакету... біля 50%. І за рішенням Лондонського суду зараз цей пакет заарештований. Приблизно рік він не буде продаватися, наскільки мені відомо", - сказав він.

При цьому Янукович зазначив, що справа тут стосується "двох українських компаній".

Коментуючи ситуацію, яка склалася із ММК ім.Ілліча, глава держави інформував, що дав доручення генеральному прокурору, керівнику Служби безпеки України, щоб вони спільно розібралися в цьому питанні.

"Ми зацікавлені в тому, щоб ця власність залишилась в колективі... Там частиною акцій володіє менеджмент, частиною - керівник правління комбінату пан Бойко", - додав він.

При цьому Янукович зазначив, що хотів би "через деякий час приїхати на цей комбінат, коли закінчиться процес, що Бойко там залишився керівником правління і люди заспокоїлись".

"Ми будемо шукати таку можливість сьогодні - допомогти розібратися в цьому питанні. Воно дуже непросте, але ми будемо допомагати", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!