Підприємців почали підписувати на ОВДП

Середа, 30 червня 2010, 10:08

Більше 2,5 тис. підприємств з тих, які отримали право на повернення боргу з відшкодування ПДВ цінними паперами, погодилися на випуск облігацій на 17,7 млрд. гривень.

На думку експертів, інші компанії зможуть отримати підтверджені суми на 1,7 млрд. гривень грошима, але тільки за рішеннями судів, пише видання "Комерсант-Україна".

Більше 2,5 тис. заявок становить 91% від податкового боргу, який офіційно підтверджений і підпадає під оформлення ОВДП, - 19,439 млрд. гривень.

Тепер, згідно з ухвалою Кабміну №368 від 12 травня, Мінфін випустить п'ятирічні держоблігації з піврічним 10-відсотковим погашенням суми боргу.

Реклама:

Щоб перші виплати припали на 2011 рік, облігації повинні бути випущені після 1 липня.

Видання повідомляє, що 505 компаній направили до податкових органів заявки на 3,7 млрд. гривень в останні два дні.

При цьому ще 17 червня заявлена підприємцями сума становила всього 25% від максимально можливої - 809 платників подали заявки на 5,2 млрд. гривень.

Підприємства не поспішали з проханнями про повернення боргу облігаціями з прибутковістю 5,5% річних.

Видання підкреслює, що найбільшу зацікавленість у цінних паперах висловили компанії Чернігівської, Івано-Франківської, Полтавської областей і Криму.

Найменше заявок надійшло з Сумської та Тернопільської областей.

В ДПАУ виданню не змогли повідомити, яким чином буде погашений цей борг, відзначивши, що це компетенція Мінфіну. А в Мінфіні порекомендували звернутися до ДПАУ.

Загальна сума заявок на відшкодування ПДВ досягала 36 млрд. гривень.

Як повідомлялося, борг із відшкодування ПДВ, який утворився у 2009 році, в 2010 році буде погашатися лише ПДВ-облігаціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: