"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський відхрещується від конфлікту на ММК Ілліча

Четвер, 3 червня 2010, 19:31

Президент "Смарт-холдингу" Вадим Новинський спростував припущення ЗМІ про те, що він причетний до конфлікту навколо ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча".

Про це він сказав у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Якщо люди колись працювали в моїй компанії і кілька років тому були звільнені, то що тепер - все життя, все що вони будуть робити, будуть пов'язувати зі мною?" - заявив він.

"Там ситуація дуже заплутана, я думаю, що Володимир Семенович (Бойко), з яким у мене дуже поважні відносини, просто потрапив у неприємну ситуацію", - додав Новинський.

Реклама:

Раніше деякі ЗМІ припустили, що власник "Смарт-Холдингу" може бути пов'язаний з конфліктом, тому що в ньому активну участь приймає Ілля Горн, який раніше очолював Чорноморський суднобудівний завод, що входить до "Смарт-холдингу". Нещодавно завод зобов'язали повернути державі.

Як повідомлялося, 26 травня представники кіпрських компаній Rewein Ltd і Formigos Holdings Ltd Ілля Горн і Борис Подільський заявили про придбання цими та іншими компаніями 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому, у свою чергу, належать 90,41% акцій ММК ім. Ілліча.

За їх словами, покупці мають намір отримати контроль над меткомбінатом за підсумками зборів акціонерів.

У свою чергу, гендиректор ММК ім.Ілліча та "Ілліч-Сталі" Володимир Бойко спростував інформацію про намір продати комбінат.

Бойко уточнив, що операція з продажу акцій підприємства була здійснена навесні 2009 року, однак її таємно здійснив брокер - інвестиційна компанія "GPI-Брокер", яка неправомірно скористалася виданої довіреністю.

Голова ММК ім.Ілліча стверджує, що основною метою було переоформлення акцій всередині організації орендарів, а не продаж стороннім інвесторам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!