Слідчі шукають зниклу заставу за Одеський припортовий

Четвер, 3 червня 2010, 09:31

Печерський суд Києва минулого тижня дозволив Генпрокуратурі отримати доступ до рахунків Фонду держмайна у держказначействі.

Слідчі хочуть з'ясувати, куди зникли гроші компаній "Нортіма", близької до бізнесмена Ігоря Коломойського, і "Фрунзе-Флора", підконтрольної російському бізнесменові Костянтину Григоришину, пише газета "Дело".

Як відомо, ці фірми брали участь у конкурсі з придбання 99,567% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" і внесли в якості конкурсного застави по 400 млн. гривень.

Після проведення конкурсу у вересні 2009 року ФДМ скасував його результати, однак заставу повернув тільки одному учасникові - російській компанії "Азот-Сервіс".

Реклама:

Ще 31 березня 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з перевищенням повноважень низки посадових осіб Держказначейства, які перешкоджали поверненню застави.

Щоб зрозуміти, куди поділася велика сума, Печерський суд за клопотанням старшого слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури дозволив провести виїмку документів у Держказначействі.

Слідчі хочуть отримати платіжні доручення про перерахування грошових коштів компаніями "Фрунзе-Флора" і "Нортіма" на депозитні рахунки Фонду держмайна, відкриті в Держказначействі.

Крім того, суд дозволив представникам правоохоронного органу вивчити виписку даних про рух грошових коштів на цих рахунках у період з 1 вересня 2009 року до 12 травня 2010 року, а також фінансові документи про перерахування і зняття грошей із цих рахунків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!