У Азарова вирішили порадувати аграріїв 3 мільярдами

Вівторок, 29 червня 2010, 13:55

Уряд виділив 2,9 мільярда гривень із Стабфонду держбюджету на здешевлення аграріям кредитів і фінансування інвестиційних проектів.

Про це йдеться в постанові Кабміну №496  від 23 червня.

Зокрема, уряд направив по 1 млрд. гривень на часткову компенсацію процентних ставок за кредитами, залученими підприємствами АПК, і на часткову компенсацію вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм.

Також 200 млн. гривень направлено на надання держпідтримки створення оптових ринків сільгосппродукції.

Реклама:

Окрім цього, 258,6 млн. гривень зі Стабфонду виділено на виплату дотацій на 1 га цукрових буряків, 170 млн. гривень - льону-довгунця і 88,6 млн. гривень - на часткову компенсацію вартості електроенергії для поливу сільськогосподарських культур.

В документі зазначається, що з 2,3 млрд. гривень, Кабмін виділив 100 млн. гривень на підвищення родючості грунту, 150 млн. гривень - на часткову компенсацію вартості сільськогосптехніки вітчизняного виробництва.

Документ також передбачає виділення 71 млн. гривень на виплати тваринницької дотації.

Кабмін також виділив 130 млн. гривень на фінансування загальнонаціональних та державних цільових програм, у тому числі 80 млн. гривень - на надання кредитів фермерським господарствам, 50 млн. гривень - на закупівлю і надання в лізинг сільгосптехніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!