ІСД програв Ахметову півтора мільярда

П'ятниця, 25 червня 2010, 10:01

31 травня та 1 червня Госпсуд Донецької області задовольнив 13 позовів структур групи "Метінвест" Ріната Ахметова до підприємств ІСД на загальну суму 1,449 млрд. гривень.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на інформацію в держреєстрі судових рішень.

Позови були подані до Алчевського меткомбіната, Дніпровського меткомбіната ім. Дзержинського і приналежного колишнім і нинішнім акціонерам ІСД Краматорського метзавода ім. Куйбишева.

Суть спору між цими групами полягає в тому, що підприємства ІСД в односторонньому порядку відмовилися виконувати зобов'язання договорів купівлі-продажу сировини: флюсо-доломітний продукції, залізорудного концентрату і окатишів, нагадує видання.

Реклама:

У 2008 році "Метінвест" уклав трирічні договори з ІСД, зобов'язавшись поставити 10 млн. тонн окатишів, 11 млн. тонн залізорудного концентрату і 6 млн. тонн флюсо-доломітної продукції.

Це не перші позови до ІСД, які група програла. 12 і 13 травня Вищий господарський суд підтвердив законність позовних вимог "Метінвесту" і Evraz Group до підприємств ІСД на суму 292 млн. гривень.

У результаті загальна сума позовних вимог до ІСД з боку постачальників сировини склала 1,741 млрд. гривень (220 млн. у доларовому еквіваленті).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: