"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов має намір до кінця боротися за державне вугілля

Вівторок, 22 червня 2010, 10:12

Державна компанія "Вугілля України" у понеділок провела тендер на право збагачення вугілля держшахт. Всього на аукціон було виставлено 12,7 млн. тонн сировини, які були розбиті на 20 лотів.

У "вугіллі України" заявили, що результати аукціону будуть відомі тільки через десять днів.

Однак представники одного з учасників тендера - найбільшої в Україні приватної енергетичної компанії ДТЕК, підконтрольної Рінату Ахметову, заявили, що готові опротестувати результати тендеру, пише газета "Дело".

ДТЕК на тендері представляли чотири підконтрольні збагачувальні фабрики - Курахівська, Жовтнева, Допропольска і Моспинське вуглепереробне підприємство.

Реклама:

Сумарно ці компанії претендували на збагаченні трохи більше 8 млн. тонн вугілля.

За наданими на розгляд комісії умовами, це може принести холдингу близько 228,7 млн. гривень.

Також це дозволить завантажити на друге півріччя виробничі потужності підприємств Ахметова, які простоюють.

Хід нинішніх торгів із самого початку викликав невдоволення представників ДТЕК.

"Після оголошення результатів ми проаналізуємо документообіг тендерної комісії і, якщо виявимо помилки, які вплинули на результат тендеру, подамо до суду", - заявили вони.

Представники компанії Ахметова, зокрема, незадоволені і тим, що тендерна комісія почала розглядати пропозиції сторін, не задовольнивши "належним чином" їх скаргу.

"У понеділок (21 червня) ми подали скаргу, і нам повідомили, що розглянуть її протягом трьох днів. На такий же термін необхідно було перенести і тендер. Але цього ніхто не зробив", - роз'яснює представник компанії ДТЕК Вадим Дементьєв.

За інформацією видання, юристи ДТЕК подали скаргу на те, що тендерна комісія неправильно оформила документи для конкурсу.

В інформації про кожний лот не було даних про шахту, яка видобула вугілля. За словами Дементьєва, надати такі дані комісія була зобов'язана.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!