"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Групу Жеваго звинуватили в атаці на завод у Кременчуці

Вівторок, 22 червня 2010, 09:39

У понеділок загострилося протистояння між найбільшими акціонерами Кременчуцького заводу технічного вуглецю.

Представники групи "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго заявляють, що група отримала контроль над підприємством, голова наглядової ради заводу цю інформацію спростовує, а менеджмент підприємства уже звернувся до Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, пише газета "Комерсант-Україна".

Представник групи "Фінанси та Кредит" Олег Бабаєв заявив, що у понеділок відбулися збори акціонерів найбільшого в Україні виробника технічного вуглецю - ВАТ "Кременчуцький завод техвуглецю" (КЗТВ).

У повідомленні вказується, що на зборах були зареєстровані акціонери, які володіють більш ніж 60% акцій КЗТВ.

Реклама:

Новим головою наглядової ради заводу стала "Холдингова компанія "Автокраз", яка контролюється групою "Фінанси та Кредит", а директором - Сергій Руданевский.

У групі "Фінанси та Кредит" цю інформацію не підтвердили, але і не спростували.

"Ухвалено рішення не коментувати ситуацію навколо КЗТВ", - сказав прес-секретар групи Максим Прасолов.

Збори акціонерів підприємства не проводилися з 2005 року через конфлікт акціонерів, нагадує видання.

За даними групи "Фінанси та Кредит", вона контролює 49,7% акцій КЗТВ. За інформацією КЗТВ, менеджмент заводу володіє більше 50% акцій.

"Переговори з Мирославом Балдісом, який очолює групу акціонерів КЗТВ, що володіють більше 50% акцій заводу, увінчалися успіхом. Тепер настали справжні взаємодія та взаєморозуміння", - говорить Бабаєв.

Тим часом на КЗТВ цю інформацію спростували. Голова наглядової ради заводу Мирослав Балдіс сказав виданню, що "заяви Бабаєва - елемент рейдерської атаки, а збори акціонерів сфальсифіковані".

За його словами, 21 червня збори акціонерів КЗТВ не проводилося через відсутність кворуму.

У Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку в Полтавській області повідомили, що, згідно з актом комісії, збори акціонерів КЗТВ не відбулися.

Мирослав Балдіс підтвердив, що 17 червня провів переговори з Костянтином Жеваго.

"Але він відкинув будь-які варіанти спільної роботи на КЗТВ, у тому числі пропозицію про продаж своєї частки в КЗТВ або викуп нашої", - зазначив Балдіс, уточнивши, що Жеваго оцінив свої 49,7% акцій КЗТВ в 200 млн. доларів, а частку акціонерів, що володіють більше 50% акцій заводу, - всього в 4 млн. доларів.

"Ми вже звернулися до віце-прем'єра Володимира Сівковича, який очолює Міжвідомчу комісію з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, з проханням втрутитися в ситуацію", - заявив Балдіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!