"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держава повертає Таруті газ

Понеділок, 21 червня 2010, 20:21

Газопостачання "Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського" буде відновлене у найближчі два дні.

Про це повідомив журналістам начальник управління паливно-енергетичного комплексу Дніпропетровської ОДА Едуард Кірпічев, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Для цього вже проведено позаплановий огляд газопроводу підприємства, результати якого підтвердили його готовність до відновлення газопостачання.

За його словами, вирішити питання передбачається шляхом укладення договорів із НАК "Нафтогаз України" про реструктуризацію заборгованості підприємства за спожитий газ, за умови сплати в 100% поточних платежів.

Реклама:

На комбінаті інформацію про подачу газу у найближчих два дні не коментують, при цьому відзначають, що всі системи перевірено і готові до прийому газу.

"Моя позиція така: компроміс має бути знайдений і підприємства повинні працювати", - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул на прес-конференції у понеділок.

Він також зазначив, що питання по ВАТ "Дніпрошина" (Київ) поки що розглядається на рівні "Нафтогаза України". Як очікується, газопостачання цього підприємства також буде відновлене найближчим часом.

За словами Вілкула, в понеділок також розглядається питання реструктуризації боргів підприємств за спожитий газ.

Як повідомлялося, газопостачання Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського було обмежене, а потім повністю припинене через заборгованість за спожитий газ в обсязі 274,8 млн. грн.

Як відомо, підприємство належить групі ІСД. До складу корпорації також входить Алчевський металургійний комбінат, меткомбінат Dunaferr (Угорщина) та ISD - Huta Czestochowa (Польща).

В січні 2010 року було оголошено про покупку 50%+2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з екс-співвласником Evraz Олександром Катуніним.

При цьому власниками 49,99% акцій ІСД залишилися діючі акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: