Ярославський побудує до Євро-2012 п'ятизірковий готель

Понеділок, 21 червня 2010, 11:42

У центрі Харкова на площі Свободи до Євро-2012 планують побудувати п'ятизірковий готель заввишки в 12 поверхів з близько 170 фешенебельними номерами.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело в архітектурному бюро "С.Бабушкін" - компанії, яка займається проектуванням об'єкта.

"На нульовому поверсі буде розташований паркінг на 50 машиномісць, перші три поверхи займуть загальні зони, ресторани, бізнес-центр, спортивні зали та торгові точки, адміністративні та технічні приміщення.

Останні 9 поверхів будуть відведені безпосередньо під апартаменти, зокрема президентський номер і чотири лаунж-руми", - розповів співрозмовник агентства.

Реклама:

За його словами, загальна площа готельних номерів становитиме понад 5 тис. кв.м.

Торговельні приміщення і заклади громадського харчування займуть ще близько 2 тис. кв.м.

Під бізнес-центр, згідно з проектом, відведено близько 1,5 тис. кв. м, на яких будуть розміщені конференц-зали, бал-руми і тому подібне.

У той же час, відзначив фахівець, остаточний зовнішній вигляд готелю, внутрішнє облицювання та специфіка обладнання об'єкта "будуть визначені після вибору оператора майбутнього готелю".

Як відомо, президент групи DCH, інвестор Олександр Ярославський раніше поінформував, що DCH розпочала у Харкові будівництво 5-зіркового готелю.

Спорудженням готелі займуться українські будівельні компанії. Проводяться переговори з операторами готельної індустрії, і "це будуть партнери з топ-п'ятірки світових операторів".

"Це буде найкращий готель в Україні - єдина і неповторна споруду", - заявив Ярославський, додавши, що вперше в Харкові буде побудований 5-зірковий готель "з нуля".

"Готель буде побудований у необхідні терміни, - сказав Ярославський.

"Я обіцяю, і це буде шість, навіть сім зірок", - сказав жартома бізнесмен.

Як відомо, відповідно до державної цільової програми підготовки до Євро-2012, Харків повинен підготувати до проведення ігор Чемпіонату 1988 готелів, з них - 65 для цільових груп УЄФА із загальною кількістю 4100 номерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: