"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова хочуть реформувати Аграрний фонд

Середа, 2 червня 2010, 12:47

Урядовий комітет з економічних реформ пропонує реформувати Аграрний фонд в Агрофінфонд для короткострокового кредитування сільськогосподарських виробників під заставу виробленої продукції.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовник агентства, відповідна ініціатива міститься в проекті програми "Стратегія економічних реформ України на 2010-2014 роки", яку готує комітет.

Передбачається, що для кредитування аграріїв Агрофінфонд буде залучати кредити комерційних банків, відсоткову ставку за якими буде компенсувати держава.

Реклама:

Проект програми також передбачає включення технологічної імпортної техніки в операції національної акціонерної компанії "Украгролізинг", стимулювання приватних лізингових компаній для роботи з сільгоспвиробниками.

Як відомо, Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року.

Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Мінагрополітики.

Фонд займається ф'ючерсними, спотовими, заставними закупівлями зерна. Крім того, через нього уряд здійснював розрахунки з трейдерами з відшкодування ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: