Янукович "відклав" дотації для виробників молока і м'яса

Середа, 2 червня 2010, 12:20

Президент Віктор Янукович підписав закон, відповідно до якого переноситься на 2011 рік введення нового механізму виплати бюджетних дотацій на одну корову, який повинен був діяти в 2010 році замість дотування виробників молока і м'яса через м'ясо-молочні підприємства.

Відповідна норма міститься в законі №2254-VІ, оприлюдненому на веб-сайті глави держави.

Як повідомлялося, закон №2254-VІ "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників" парламент прийняв 13 травня 2010 року з ініціативи Кабінету міністрів.

Перенести введення нового механізму дотування уряд пропонував для відпрацювання порядку його реалізації, створення реєстру фізосіб-власників корів і відкриття ними рахунків в банках, проведення роз'яснювальної роботи серед сільгоспвиробників.

Реклама:

Заміна виплати дотацій аграріям за здане на переробку молоко і м'ясо через переробні підприємства на пряме дотування власників корів із спеціального фонду держбюджету було передбачено державним бюджетом на 2010 рік.

Відповідно до закону про держбюджет, м'ясо-молочні підприємства повинні були платити податок на додану вартість до спецфонду держбюджету для подальшої виплати дотацій на одну корову, наявну на 1 січня 2010 року.

Донині діяв механізм дотування аграріїв, який полягав у тому, що ПДВ при реалізації молока і м'яса на переробку не перераховувався до бюджету, а виплачувався товаровиробникам у вигляді дотацій м'ясомолочних підприємств.

М'ясомолочні підприємства неодноразово закликали державу зберегти діяв механізм дотацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!