МінЖКГ заперечує подорожчання "комуналки" для Києва

Середа, 2 червня 2010, 11:24

Підвищення комунальних тарифів у Києві з 1 липня наразі не відбулося, а "відповідне рішення" на сайті Київради з'явилося для обговорення.

Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Вчора тарифи не були підняті, вони були виставлені на сайт Київради для їх подальшого обговорення. Київська адміністрація пропонує розглянути таку цінову політику на 1 липня", - відзначив Попов.

За словами міністра, починаючи з минулого тижня, МінЖКГ спільно з Мінекономіки готує експертну оцінку цих пропозицій.

Реклама:

"Наскільки я розумію, сьогодні можливості у Київської адміністрації надати істотну дотацію підприємствам комунального господарства немає, тому вони шукають можливість для того, щоб збалансувати економіку, не отримати збитки і дати можливість стабільно працювати комунальному господарству міста", - сказав Попов.

При цьому глава МінЖКГ зазначив, що остаточні цифри комунальних тарифів ще можуть змінитися.

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням Київської міської держаної адміністрації від 31 травня 2010 року, оприлюдненому 1 червня у муніципальній газеті "Хрещатик", з 1 липня тариф на гарячу воду у Києві має зрости на 29%, на опалення - на 41%.

Опозиція вже заявила про намір оскаржити підвищення тарифів у суді.

У квітні Попов, коментуючи зниження ціни на російський газ, відзначав, що комунальні тарифи підвищуватися не будуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!