"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Криму готують пільговий рай для інвесторів

Субота, 19 червня 2010, 12:46

Влада готує законопроект про особливий порядок інвестиційної діяльності на території АРК і Севастополя.

Даний документ у липні планує розглянути  Верховна Рада, заявив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" прем'єр-міністр автономії Василь Джарти.

За його словами, ухвалення даного законопроекту необхідне для того, щоб кримська влада могла б регулювати оподаткування у пріоритетних сферах.

"Ми маємо такі повноваження  за  Конституцією Криму, але ця норма не  працює, оскільки іншими законами не враховується", - пояснив Джарти.

Реклама:

За його словами, законом про порядок інвестиційної діяльності в Криму буде доцільно надати податкові канікули для інвесторів, "наприклад, на п'ять років  - на податок на прибуток, на ПДВ з ввезення устаткування, яке є частиною інвестпроекту, із земельного податку".

Окрім цього, уточнив прем'єр, на рівні Криму в законопроекті пропонується забезпечити інвесторові спрощений режим проходження адміністративних процедур - "єдине вікно" для реєстрації, узгодження.

"Зі свого боку, держава повинна гарантувати стабільність порядку здійснення інвестдіяльності, збереження майнових і немайнових прав інвесторів і компенсацію витрат і збитків за проектом у разі зміни або відміни закону", - додав Джарти.

За його словами, закон повинен також встановити планку об'єму інвестицій, нижче якої інвестор не може претендувати на отримання таких пільг.

"Це - необхідний комплекс умов, для того, щоб до Криму прийшов системний і, я б навіть сказав,  - стратегічний   інвестор", - упевнений прем'єр автономії.

Він також запевнив, що підготовений законопроект кореспондуватиметься з новим

Податковим кодексом стосовно  переліку і характеру пільг, які можуть надаватися інвесторам, і з урахуванням конституційних повноважень АРК.

"Наші пропозиції вже відпрацьовуються міністерством фінансів України", - уточнив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!