Тимошенко не вважає ціну "Луганськтепловоза" "ринковою"

Четвер, 17 червня 2010, 08:57

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що будівництво "Луганськтепловозу" сьогодні коштує 1 млрд. доларів.

Про це вона заявила в середу у Хмельницькому в інтерв'ю обласному телеканалові "Ексклюзив", повідомляє агентство "УНІАН".

"Якби хтось нині взявся за будівництво заводу "Луганськтепловоз", то на це потрібно витратити 1 млрд. доларів. Я переконана, що вчорашня ціна його продажу в 10 разів занижена", - сказала Тимошенко.

Вона також відреагувала на заяву віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка, який сказав, що ціна продажу заводу була ринковою.

Реклама:

"Це публічна неправда, яку говорить Тігіпко", - наголосила лідер БЮТ.

При цьому вона додала, що політики бувають двох типів: перший - це ті, які потрапляють у владу і від неї хочуть отримати дивіденди, а другий - це ті політики, які потрапляють в опозицію, де перевіряється "міцність їхнього хребта".

Як повідомлялося, 15 червня 2010 року російська керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" була визнана переможцем конкурсу з продажу 76,001% пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

Реалізаційна ціна підприємства склала 410 млн. доларів, перевищивши стартову ціну лише на 10 млн. гривень.

У конкурсі брали участь дві компанії: ВАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання імені Фрунзе" і Брянський машзавод. Третя компанія, яка подала заявку на конкурс, - компанія "Мантара Холдинг" не була допущена ФДМУ до участі в ньому.

Компанія "Мантара Холдинг" заявила про протиправні дії Фонду державного майна щодо її недопущення до участі в цьому конкурсі.

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що торги з продажу акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" були конкурсними, а ціна продиктована умовами ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!