Уряд зменшить податки "вперше за шість років"

Понеділок, 14 червня 2010, 14:10

Розроблений урядом проект Податкового кодексу передбачає зменшення ставки податку на додану вартість і податку на прибуток на 1% на рік протягом п'яти років.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у програмі "Іспит для влади" на Першому національному телеканалі.

"Податковий кодекс передбачає поетапне, протягом п'яти років, по 1% в рік податку на прибуток і по 1% на рік з податку на додану вартість, зниження оподаткування", - сказав він.

Азаров наголосив, що у переданому до парламенту Податковому кодексі уряд "вперше за останні шість років продовжує політику зниження податків".

Реклама:

"Ми з 1 січня 2004 року зменшили податок на прибуток з 30% до 25%. І в 2004 році ми мали найвище зростання валового внутрішнього продукту. Ми мали 12,6% темпи зростання валового внутрішнього продукту", - констатував він.

У той же час Азаров підкреслив, що за останні п'ять років - з 2005 по 2010 роки, "ні на півпроцента, ні на один відсоток попередній уряд не зменшив податки".

"Ми розраховуємо на те, що наша економічна система отримає реальні стимули, а зовнішнє економічне середовище отримає реальні сигнали про те, що в Україні існує стабільна політична система, стабільна влада. І уряд усвідомлено, програмно на роки вперед закладає зниження податків", - пояснив прем'єр.

За його словами, основний розрахунок робиться на те, що прийдуть інвестиції, будуть будуватися нові виробництва, будуть створюватися нові ефективні фабрики, заводи, з'являтися нові робочі місця, "і це дасть нам компенсацію тим випадінням доходів, які ми втратимо від зниження ставки".

"Умовно скажімо, 1000 підприємств зараз - ми їм знижуємо на 1% на рік, ми втратимо на 1%, але з'являться 100 нових підприємств, які будуть платити нові податки за повною ставкою. Таким чином, ми компенсуємо ось ті випадають доходи", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!