70% товарів на ринку - контрабанда

Понеділок, 14 червня 2010, 12:40

На внутрішньому ринку товарів легкої промисловості 70% становить контрабанда.

Про це заявив міністр промислової політики Дмитро Колєсніков напередодні Дня легкої промисловості, коментуючи стан справ і перспективи розвитку галузі, повідомляє агентство "УНІАН".

"Місткість внутрішнього ринку товарів легкої промисловості становить 50 млрд. гривень, вона, на жаль, наповнюється лише на 30% за рахунок власного виробництва і легального імпорту, а інші 70% - контрабандними товарами, товарами "сірого" імпорту і нелегального виробництва, секонд-хенду", - відзначив Колєсніков.

Міністр також сказав, що головною проблемою галузі, яка завдає шкоди національному товаровиробнику, є застосування різних схем ухилення від сплати податків як при імпорті споживчих товарів, так і при їх виробництві.

Реклама:

За його словами, це одна з причин щорічних мільярдних втрат держбюджету України.

"За підрахунками, щорічний нелегальний обіг неврахованих готівкових коштів від реалізації на ринку товарів легкої промисловості, з яких не платяться податки, становить близько 35 млрд. грн.", - повідомив Колєсніков.

Щоб не допускати втрат країною виробничого потенціалу в легкій промисловості і для поліпшення роботи підприємств галузі міністр запропонував: посилити контроль над товарами легкої промисловості, які ввозяться на митну територію України, не допускаючи їх контрабанди.

Також передбачено вжити низку відповідних заходів щодо виявлення незаконного виробництва і реалізації товарів легкої промисловості, і внести деякі зміни до законодавчої бази у частині впровадження реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні торгівлі товарами народного споживання тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: