Комбінат Бойка сподівається, що від газової "блокади" його врятує взаємозалік

П'ятниця, 11 червня 2010, 18:56

Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча очікує від влади практичної реалізації схеми взаємозаліку частини простроченого боргу з відшкодування податку на додану вартість і боргу комбінату за природний газ.

Про це заявив керівник прес-центру ММК ім. Ілліча Сергій Магера, інформує "Обком".

"Наша пропозиція про таку схему начебто приймається, але конкретні вказівки її реалізувати поки не йдуть", - сказав він.

Магера додав, що сьогодні глава правління-генеральний директор комбінату Володимир Бойко намагається в Києві вирішити це питання.

Реклама:

Керівник прес-центру відзначив, що газопостачання підприємства як і раніше обмежується: при нормі 5,4 кг/кв. см воно становить 3,5 кг/кв. см, що загрожує зупинкою мартенівського виробництва.

Магера нагадав, що заборгованість держави з відшкодування ПДВ перед підприємством становить близько 1,8 млрд. гривень, у тому числі прострочена - близько 1,6 млрд. гривень, тоді як борг за газ перед "Газом України", дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України", - близько 0,3 млрд. гривень.

Як відомо, за п'ять місяців 2010 року ММК ім. Ілліча зміг збільшити виробництво прокату на 46,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - до 1,59 млн. тонн, сталі - на 48,8%, до 2,29 млн. тонн, чавуну - на 47%, до 1,93 млн. тонн, агломерату - на 52,8%, до 4,55 млн. тонн.

Проте в травні комбінат повідомив, що змушений був знижувати виробництво металопродукції через відсутність замовлень.

При цьому Бойко зазначав, що ситуація достатньо складна, в тому числі через невідшкодування ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!