Євросоюз чекає на реформи Тігіпка

Четвер, 10 червня 2010, 13:40

Інтеграція до європейських структур залишається найважливішим вектором для України.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на зустрічі з комісаром ЄС з питань бюджету та фінансового планування Янушем Левандовські у четвер, пише газета "Дело".

"Цей курс відображений у законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики України. Ці плани для нас абсолютно конкретні, ми знаємо, що нам потрібно робити", - сказав Тігіпко.

На зустрічі був представлений збірник документів "Україна - Європейський Союз", в якому опубліковано всі договори між Україною та ЄС з 1991 по 2009 роки.

Реклама:

Януш Левандовські відзначив важливість виходу збірки, виданої за ініціативою секретаріату українського уряду, але відзначив, що в ній представлені документи вже минулого часу.

"Дуже скоро з'являться нові документи, оскільки Україні та Євросоюзу належить розвивати співробітництво і разом відповідати на виклики часу", - сказав Левандовські.

Як відомо, протягом останніх трьох місяців економічний блок уряду під керівництвом Сергія Тігіпка розробив низку законопроектів у співпраці з Європейським Союзом.

Ці проекти покликані зміцнити співпрацю України з європейськими структурами і наблизити її до створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Так, за сприяння фахівців Світового банку і Єврокомісії урядом був розроблений новий закон про здійснення державних закупівель, спрямований на реформування цієї сфери за європейськими стандартами і боротьбу з її корумпованістю.

Також були створені законопроекти про реформування газового ринку, технічне регулювання та фітосанітарний контроль.

Під час виступу у Верховній раді 4 червня Сергій Тігіпко зазначив, що при збереженні таких темпів реформування законодавства, Україна вже до кінця року отримає можливість підписати з ЄС угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!