"Економічна правда" оцінила найбільші банки

Вівторок, 1 червня 2010, 19:05

"Економічна правда" презентує черговий регулярний рейтинг 25 найбільших українських банків.

Рейтинг ґрунтується на результатах опитування десяти впливових інвестиційних компаній. Фахівці заповнили таблицю, у якій кожен банк характеризується за вісьмома критеріями:  

"Якість кредитного портфеля", "Рівень роботи з клієнтами", "Якість і лояльність клієнтської бази", "Імідж", "Професійний рівень менеджменту", "Рівень материнської підтримки", "Стратегія роботи на ринку" та "Поточна фінансова стійкість".

Крім опитування аналітиків, "ЕП" для роботи над рейтингом залучила високопоставленого чиновника, який працює у банківському нагляді НБУ. Із зрозумілих причин він залишиться неназваним.

Реклама:

Найбільш стійким, на думку експертів, є "ІНГ Банк Україна". Він також виявився лідером за п'ятьма з восьми показників і єдиний отримав оцінку "хороший".

Також до п'ятірки лідерів увійшли "ВТБ Банк", Unicredit Bank, Укрсоцбанк і дочірній банк "Сбєрбанку Росії" в Україні.

Лідер опитування, проведеного у квітні 2009 року, - "Райффайзен Банк Аваль" - цього разу опинився лише на шостому місці.

Укрексімбанк, Ерсте Банк і Укрсиббанк посіли сьому-дев'яту сходинки у рейтингу, їх стан експерти оцінили, як "стабільний".

Стан дев'яти банків експерти оцінили, як "задовільний", по двох - як "середній", "слабкий" та "поганий".

Водночас, стан одного із системних українських банків оцінений, як "жахливий".

З детальними результатами рейтингування можна ознайомитися у статті "Рейтинг найбільших українських банків" на "Економічній правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!