Ахметову не вистачає грошей на "Запоріжсталь"?

П'ятниця, 28 травня 2010, 18:26

Гірничо-металургійний холдинг "Метінвест", що входить до групи СКМ, близький до відмови від подальшої участі в тендері на покупку контрольного пакету акцій "Запоріжсталі".

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

"Висока вартість грошових ресурсів, 10,5%, виручених від реалізації на європейському ринку євробондів, змушує групу "Метінвест" відмовитися від ідеї придбання такого проблемного активу, як акції "Запоріжсталі", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, комбінати "Запоріжсталь" і "Arcelor Mittal Кривий Ріг" мають найбільшу потребу в інвестиційних коштах для відновлення основних фондів до конкурентного рівня.

Реклама:

"Брак необхідних коштів в групи "Метінвест" побічно підтверджує очікувана відмова від виплати дивідендів за акціями Авдіївського коксохіму, що може бути на найближчих зборах акціонерів підприємства", - додало джерело.

За його словами, загальна оцінка потреби у фінансах для модернізації активів української металургії становить 25-28 млрд. дол., і більше 45% таких вливань припадає на зазначені меткомбінати.

У прес-службі "Метінвесту" агентству не підтвердили, але і не спростували цю інформацію.

Як повідомлялося, раніше одна з найбільших в Азії сталеливарних компаній Posco відмовилася від подальшої участі в тендері на продаж акцій "Запоріжсталі" через несприятливу кон'юнктуру на ринку металопродукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: