"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чорноморський флот Росії має "зарплатні" борги ще за 2008 рік

П'ятниця, 28 травня 2010, 12:44

Будівельне управління Чорноморського флоту Росії ще з листопада 2008 року не ліквідувало заборгованості із виплати зарплат своїм працівникам - мешканцям Севастополя.

Про це заявив голова об'єднаного профспілкового комітету Будівельного управління ЧФ РФ Володимир Герасимович в інтерв'ю газеті "Слава Севастополя", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Сьогодні люди зібралися (біля будівлі будуправління ЧФ РФ) висловити обурення з приводу тривалої затримки виплати заробітної плати. Ця заборгованість становить півтора року, для деког - трохи менше. В цілому обстановка склалася нестерпна, проблема затягнулася", - відзначив Герасимович.

Голова об'єднаного профспілкового комітету додав, що "багато років немає нормального фінансування капітального будівництва на Чорноморському флоті".

Реклама:

"Весь цей час перебиваємося "подачками" з боку мерії Москви і Міністерства оборони РФ. Але це не означає, що зарплату наші люди не повинні отримувати", - наголосив Герасимович.

За його словами, "об'єднаний профспілковий комітет протягом усього періоду неодноразово звертався щодо цього питання до командування Будівельного управління, Чорноморського флоту, давали телеграму президенту РФ, до Генеральної прокуратури та інших інстанцій".

"Ми негайно отримали відповідь від президента РФ, який запевнив, що будуть вжиті заходи щодо погашення заборгованості. Це було в минулому році. Однак, по суті, нічого не зроблено. Зарплату виплачують невеликими сумами, вона буквально випрошується працівниками", - наголосив він.

За інформацією голови профкому, під час зборів було "прийнято рішення звернутися до командування Будівельного управління і міністру оборони РФ: у місячний термін погасити заборгованість із зарплат, починаючи з листопада 2008 року по травень 2010 року, з урахуванням індексації".

"Звертаємося повторно до президента та прем'єр-міністра РФ з тим, щоб вони вжили заходів до міністра оборони, інших посадових осіб, які не займаються цією проблемою. Далі: профспілка рекомендує кожному працівникові звернутися до суду з позовом особисто про стягнення зарплати з Будівельного управління", - зазначив Герасимович.

У свою чергу начальник Головного управління ПФУ у Севастополі Юрій Кульков на колегії міської держадміністрації заявляв, що Будівельне управління Чорноморського флоту Міноборони РФ очолює перелік великих боржників фонду.

За його інформацією, станом на 1 травня 2010 року це підприємство заборгувало Пенсійному фонду у Севастополі 10 млн. 789 тис. 417,63 грн.

Загальна заборгованість підприємств міста перед фондом складає 27,4 млн. грн.

Як відомо, 21 квітня 2010 року президенти України і РФ домовилися, що Росія знизить для України ціни на газ на 30%, а за це термін базування Чорноморського флоту РФ у Севастополі буде продовжено на 25 років - до 2042 року.

27 квітня 2010 року парламенти двох країн підтвердили цю домовленість

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!