У Бойка кажуть, що оборудку з продажу комбінату оформили таємно

П'ятниця, 28 травня 2010, 11:18

Оборудку з купівлі-продажу акцій ММК ім. Ілліча на користь рейдерів таємно оформив недобросовісний брокер, який мав у своєму розпорядженні формальну довіреність.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на газету трудового колективу ММК ім. Ілліча "Ильичевец".

За даними видання, рейдери скористалися ситуацією, пов`язаною з підготовкою правлінням комбінату ВАТ "ММК ім. Ілліча" персоніфікації акцій і їх переоформленням усередині організації орендарів.

Найближчим часом керівництво Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча дасть офіційні коментарі.

Реклама:

Як повідомлялося, 27 травня голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив про достовірність документів, що підтверджують продаж ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча".

Раніше на прес-конференції в Маріуполі Бойко заявив, що 26 травня на рахунок ЗАТ "Ілліч-Сталь" від чотирьох компаній надійшло 239 млн. гривень, які підприємство відразу відправило назад. Платіжні доручення проводилися через російський "Внєшторгбанк".

"Після ознайомлення з документами я офіційно заявляю, це стовідсоткові фальшивки і рейдерська атака на комбінат імені Ілліча, про підготовку якої я неодноразово попереджав впродовж року. Це була продумана акція, яка вистрілила", - зазначив Бойко.

26 травня, під час прес-конференції представник компанії "Формігос Холдинг Лтд." Борис Подольський заявив про те, що 90% акцій ВАТ "ММК ім. Ілліча" були придбані на користь російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також декілька інших компаній викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.

При цьому Подольський уточнив, що операція була здійснена у травні 2009 року, проте, згідно з умовами підписаного між покупцем і продавцем договору, вона не підлягала оголошенню впродовж одного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!