Світові інституції радять ліквідувати Надра Банк

П'ятниця, 28 травня 2010, 11:04

Світовий банк (СБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважають більш кращою ліквідацію проблемного системного Надра Банку, ніж прийняття рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей з виведення кредитно-фінансової установи з кризи.

Про це заявив керівник служби зовнішніх зв'язків представництва СБ в Україні Дмитро Деркач, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це спільна позиція СБ і МВФ", - зазначив він.

За його даними, за відсутності задовільних розрахунків, що надають достатні підстави для державних інвестицій в проблемний банк, цю кредитно-фінансову установу необхідно вивести з ринку через ліквідацію або купівлю її активів і пасивів після відкликання ліцензії.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні 2010 року експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків підтримала бюджетну капіталізацію Надра Банку після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови.

Розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд. гривень на умовах майже паритетних часток держави і приватного інвестора.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ заявив, що може стати інвестором фінустанови вже у травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд. гривень на паритетних засадах з державою.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого 2009 року в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку: її повноваження продовжені до лютого 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: