Міліція зацікавилася відходами "Дніпроспецсталі". Оновлено

Четвер, 27 травня 2010, 13:50

У Запоріжжі співробітники міліції оточили територію шлакових відвалів у Балці Середній, яка належить ВАТ "Дніпроспецсталь".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на керівника прес-служби ВАТ "Дніпроспецсталь" Світлану Вітмер.

"Сьогодні близько 7 ранку на шлакові відвали прибули співробітники міліції, і зараз проводять там слідчі дії. На територію нікого не пускають, всі під'їзди перекриті машинами ДАІ", - розповіла вона.

За її словами, ніякої інформації щодо того, що відбувається, у керівництва підприємства немає.

Реклама:

Центр громадських зв'язків ГУМВС в Запорізькій області повідомив, що співробітники міліції проводять у Балці Середній слідчі дії "в рамках розслідуваної кримінальної справи".

"На місці працюють співробітники слідства та карного розшуку. Охорона громадського порядку здійснюється працівниками" Беркута ", - повідомили в ЦГЗ.

При цьому керівник прес-служби "Дніпроспецсталі" заявила, що міліція не пред'явила документів, на підставі яких проводяться слідчі дії на шлакових відвалах в "Балці Середній".

Керівник управління корпоративних прав ВАТ "Дніпроспецсталь" Юлія Дєєва підтвердила агентству, що для ознайомлення не була пред'явлена постанова про порушення кримінальної справи, у зв'язку з якою у "Балці Середній" проводилися слідчі дії.

Вона сказала, що була пред'явлена лише неякісна ксерокопія протоколу обшуку у старшого зміни охоронної фірми "Крок", яка здійснює охорону території відвалів.

Під час обшуку, згідно з протоколом, зокрема, були вилучено 5 тис. гривень і системний блок.

Дєєва відзначила, що не зрозуміло, на якій підставі проводився обшук.

"Не було пред'явлено постанову про проведення обшуку", - сказала вона.

Промисловий полігон "Балка Середня" знаходиться на відстані 3 км від Запоріжжя. Його площа складає 220,79 га.

Полігон використовується як звалища вторинних відходів чотирма металургійними підприємствами Запоріжжя.

Зокрема, "Запоріжсталь" використовує площу на трьох ділянках (42 га, 11,6 га і 59,2 га), "Дніпроспецсталь" - дві ділянки (19,9 га і 20,79 га), "Запорізький завод феросплавів" - 21,5 га, "Запоріжкокс" - 48,5 га.

За різними оцінками, вартість лише відходів чорних металів та нелегованої сталі, що знаходяться на полігоні, сягає майже 3 млрд. доларів.

Вони вже достатньо вироблені, залишаються тільки переробки, що вимагають високих технологій.

"Дніпроспецсталь" - єдиний в Україні виробник сортового прокату і поковки із спеціальних марок сталі: нержавіючої, інструментальної, швидкорізальної, підшипникової, конструкційної, а також з жароміцних сплавів на основі нікелю.

"Дніпроспецсталлю" наразі керує компанія VS Energy International Ukraine, бенефіціарами якої є кілька російських підприємців, у тому числі депутат Держдуми Олександр Бабаков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: