Реформа Тігіпка поверне експортерам борги з ПДВ?

Середа, 26 травня 2010, 16:20

Найближчим часом Верховна рада отримає на розгляд законопроекти, які стосуються низки економічних норм і механізмів, серед яких - введення автоматичного повернення ПДВ.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, пише газета "Дело".

"Відповідне доручення, яке передбачає перехід на автоматичне повернення ПДВ, дав  прем'єр-міністр Микола Азаров", - запевнив він.

Економічними реформами, розробленими економічним блоком уряду під керівництвом Тігіпка, передбачений новий порядок оподаткування високоприбуткових підприємств, введення диференційованого єдиного податку залежно від обороту компанії, забезпечення системи електронної реєстрації підприємств та інші заходи, направлені на поліпшення економічного клімату і збільшення доходів бюджету, зазначає видання.

Реклама:

Основний упор робиться на дерегуляцію економіки і підтримку малого і середнього бізнесу.

Зокрема, підприємці з оборотом до 300 тис. гривень можуть бути взагалі звільнені від сплати податків, окрім соціальних внесків, які буде централізовано збирати Пенсійний фонд.

Раніше Тігіпко заявляв, що його мета в податковій реформі - полегшити податкове навантаження на підприємців і зробити вітчизняну фіскальну систему ефективнішою.

Розгляд нового Податкового кодексу намічений на кінець червня.

Як повідомлялося, на брифінгу у Кабінеті міністрів Тігіпко заявив, що система автоматичного повернення ПДВ буде запроваджена з серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: