"Газпром" усуне Європу від української "труби"?

Вівторок, 25 травня 2010, 10:44

Газотранспортну систему України можуть модернізувати без участі Європи - приводити до ладу, а відповідно, і управляти українськими трубами буде спільне підприємство "Газпрому" і "Нафтогазу України".

Таку можливість підтвердив глава Російського газового товариства Валерій Язєв, повідомляє K2Kapital.

За його словами, доля тристороннього консорціуму з управління ГТС залежить від результату переговорів щодо створення СП.

Тристороннього консорціуму з управління українською ГТС за участю Росії, України та Європи, скоріше за все, не буде, відзначив Язов.

Реклама:

Як відомо, ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" обговорюють можливість модернізації та управління українськими трубами у рамках спільного підприємства, яке планується створити.

Частка "Газпрому" в СП буде залежати від активів, які він у нього внесе, повідомляють російські ЗМІ.

Зараз переговори щодо створення російсько-українського спільного підприємства перебувають у початковій стадії, зазначив Язєв.

"Залежно від того, яка конфігурація для нього буде обрана, стане зрозуміло, треба чи треба повертатися до теми міжнародного консорціуму", - пояснив він.

За його словами, згідно з експертними оцінками, капіталізація "Нафтогазу" зараз становить 17 млрд. доларів, "Газпрому" - 170 млрд. доларів.

Можливо, російський холдинг виділить для СП якийсь актив, наприклад з видобутку, вартістю 15-17 млрд. доларів.

Глава "Нафтогазу "Євген Бакулін не захотів назвати активи, які можуть увійти в майбутнє СП, зазначивши, що це процес переговорів. У "Газпромі" від коментарів також відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!